17:00

Nödinge SK Motionslag

Referat: Kareby IS vuxenfotboll - Nödinge SK Motionslag

Efter två starka matcher denna höst, så har vi tyvärr inte kunnat fortsätta som vi gjorde förut och blev överkörda av Kareby denna gång.
Redan i början visste vi att det blir svårt med bara 7 spelare. En del sjukdomar och skador gjorde att vi hade inga avbytare med oss. Kareby som stod klar med 14 pers hade i alla fall den fördelen på sin sida. Dessutom såg vi från början att vårt lag var jättenervöst och kände mycket "matchstress". Det var riktigt tungt och passningarna kom inte igång. Förutom lite kick'n'rush hade vi inte så mycket att erbjuda och vi såg oss i en försvarsposition med mycket tryck från Kareby från första minuten.
Så var det lite förvånansvärd att vi lyckades med två snabba mål (Jamal, Gabriel) inom de första 10 minuter trots det höga trycket! Det var riktigt dåligt försvar av Kareby, framförallt vid det andra målet, där det gick huller om buller och Gabriel stod helt ensam framför det tomma målet. Men då skärpte sig Kareby och höjde trycket ytterligare. Vi kunde tyvärr inte få ut någon självförtroende av den lyckliga början och ett skott efter det andra gick på vårt mål. Ett lyckades gå in, så att det stod 1:2 efter första tredjedelen.
Vi försökte utnyttja pausen för att samla ihop oss och diskuterade förbättringar. Bra teori men vi hade det jättesvårt att få det i praktiken och så blev andra halvleken liknande den första, med skillnaden att vi hade inga chanser alls, men Kareby blev efficientare och gjorde 4 mål. I ett nötskal: det var katastrofalt. 5:2 efter 40 minuter.
Efter en liten omorganisation och ett ytterligare motivationstal kom vi bättre in i matchen efter andra pausen. Spelet hade nu bättre flöde, passningarna funkade bättre och alla tog kampen och bättre markeringar så att den tredje tredjedelen blev ganska jämt med chanser på båda sidor och vi fick tillbaka hoppet. Men det passade bra in i den här kvällen att Steffen skadade sig och behövde stå i mål, medan John fick spela ute. John gjorde ett jättebra jobb, medan den nya målisen hade det svårt med kass ben att springa, gå eller hoppa. Det var då ganska lätt för Kareby att skjuta från överallt och göra tre mål till. Sammanfattad kan man säga att vinsten gick okej för Kareby, men den blev lite för högt.

Mål: Mohamad Jamal Alobeid (1), Gabriel Eriksson (1)